maanantai 20. marraskuuta 2017

Marian Keyes: Rachelin loma

Marian Keyes jatkaa Walshin perheestä kertovaa romaanisarjaa teoksella, jossa päärooliin pääsee huumeongelmainen sisar, joka ei tunnusta mitään ongelmaa olevankaan: Rachelin loma (Tammi, 2012; suom. Liisa Laaksonen; ISBN 978-951-31-6548-2).



Keyes sanailee kepeään tapaansa, mutta mukana on vakavampaakin tematiikkaa, ainakin rivien välissä. Ihan kevyesti ei kirja lukijaansa päästä, vaikka viihdettä piisaakin.



27-vuotiaalla Rachel Walshilla on hauskaa - ja molemmat jalat tukevasti ilmassa. Hän asuu New Yorkissa ja viettää ainakin omasta mielestään hohdokasta elämää. Työasioiden kanssa on niin ja näin eikä rahatilannekaan ole hääppöinen, mutta juhlimiseen ja kokaan vippiä aina löytyy. Yllättäen Rachelin vauhdin pysäyttää yliannos ja öinen sairaalakäynti. Silloin keskiluokkainen perhe vaatii tytärtä palaamaan kotiin Irlantiin: hänen on mentävä hoitoon. Ja kyllähän se Rachelille sopii. Terapiaistunnoissa Rachelille kuitenkin vähitellen valkenee, että hänellä tosiaan on ongelma, ja paha onkin. Samalla iskevät myös pelot. Miten käy rakkauden? Voivatko läheiset ikinä antaa anteeksi?



Ei kommentteja: