sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Marian Keyes: Naura, Claire, naura

Marian Keyes aloittaa hassunhauskasta irlantilaisesta perheestä kertovan viihderomaanisarjan tällä teoksella: Naura, Claire, naura (Tammi, 2012; suom. Liisa Laaksonen; ISBN 978-951-31-6702-8).



Paikoitellen tuntuu teksti tekohengitetyn reippaalta, mutta kohtalaisen taitavasti Keyes tarinoi elämänkohtaloista Dublinissa, kertoen sisarusparvesta jolla on jos minkälaisia ongelmia, varsinkin kun vanhemmat ovat melkolailla omituisia hekin.

Olisiko kirjan tyylilaji chick lit vai jotain muuta? No, enpä osaa sanoa, eikä kai sillä ole väliäkään.



Onnellinen paluu kotiin, rakastavan puolison kohtaaminen ja uusi, hellyttävä tyttövauva olisivat olleet parasta Clairen elämässä. Sen sijaan Clairen aviomies James jättääkin heidät Denisen takia. Denisen, joka asuu samassa talossa kaksi kerrosta heitä alempana ja on naimisissa. Eikä nainen ole edes laiha!

Sydän murskana Claire pakkautuu vaippakassin ja vauvan kanssa lentokoneeseen. Hän matkustaa omituisen perheensä luo Dubliniin. Saippuasarjoja katsova äiti, hiljainen isä ja pikkusisaret, kaunis, miestennielijä Helen ja hieman hurahtanut Anna antavat tuoreen äidin hukuttaa murheensa vodkaan ja potea masennustaan. Vähitellen elämä alkaa kirkastua. Asiaa edistää myös syntisen nuori ja komea Adam, jonka Claire löytää Helenin kokoelmista.

Kun James vihdoin järkiintyy, odottaa häntä melkoinen yllätys.



Ei kommentteja: