torstai 20. lokakuuta 2016

Lisa Hilton: Maestra

Lisa Hiltonin jännäri on kieltämättä erikoislaatuinen pakkaus, jossa on sänkykohtauksia riittämiin, puhumattakaan väkivaltaisista välienselvittelyistä, jotka tuovat mieleen kovaotteiset toimintaelokuvat: Maestra (Tammi, 2016; suom. Kristiina Vaara; ISBN 978-951-31-8763-7).Kirjaa markkinoidaan "kohulla", mitä se sitten tarkoittaneekaan, mutta joka tapauksessa kirjastoon oli hankittu teosta sellainen määrä ettei varausta joutunut odottamaan kovinkaan kauan.

Luulisin että kovin pitkälle eivät kirjailijan eväät tällä reseptillä kanna, sen verran toistoa shokkiefekteissä alkoi olla jo tämän romaanin puitteissa.Vuoden trilleritapaus: taideväärennöksiä, luksuselämää ja pitelemätön naispäähenkilö.

Lontoolaisella huutokauppakamarilla työskentelevä Judith tajuaa pomonsa olevan osallisena taideväärennökseen. Ennen kuin ehtii paljastaa mitään, Judith saa potkut. Katkerana hän toteaa pystyvänsä itse paljon parempaan. Alkaa vaarallinen seikkailu escort-tyttöjen Nizzassa, rikkaiden huvijahdeilla, älykköpiirien Pariisissa ja Sveitsin pankkimaailmassa.

Maestra on psykologisen trillerisarjan ensimmäinen osa. Kirjan pohjalta on tekeillä elokuva. L. S. Hilton on lontoolainen kirjailija ja toimittaja. Maestra on hänen esikoisromaaninsa, ja sen aiheuttama kohu on yllättänyt kaikki.

Ei kommentteja: