keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Håkan Nesser: Carmine Streetin sokeat

Håkan Nesserin jännäri on ilmeisen suosittu, sillä Helmet-järjestelmässä on tätä kirjoittaessani teoksesta 110 varausta (kappaleita 167): Carmine Streetin sokeat (Tammi, 2016; suom. Aleksi Milonoff; ISBN 978-951-31-8925-9).En tiennyt mitä odottaa kirjaan tarttuessani, ja paikka paikoin melkolailla kummastelin, sillä juonen käänteet, mukaan lukien yliluonnollisiin asioihin viittaavat teemat, tuntuivat päälleliimatuilta.

Kyllä teoksessa siltä järjellinen juoni on, mutta en kuitenkaan jaksanut teoksesta nauttia, sen verran pinnalliselta se tuntui, sellaiselta josta ei paljon jäljelle jää kun lukijalle varatut yllätykset on paljastettu.

Kirjailija Erik Steinbeck ja hänen vaimonsa Winnie muuttavat New Yorkiin jättääkseen taakseen kotimaan traumaattiset tapahtumat. Pariskunnan neljävuotias Sarah-tytär on kidnapattu puolitoista vuotta aiemmin. Erik yrittää aloitella uutta kirjaansa ja tarkkailee omilla retkillä käyvää vaimoaan, joka väittää Sarahin elävän. Ehkä heidän muuttonsa juuri New Yorkiin ei ollutkaan sattumaa? Carmine Streetin sokeat on itsenäinen teos mutta sijoittuu väljästi Håkan Nesserin uuteen kaupunkisarjaan.

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Löysin Nesserin vasta tämän kirjan myötä. Carmine streetin myötä hankin muitakin Nesserin kirjoja.

Juha Haataja kirjoitti...

Tämä on tyyliltään vähän irrallinen teos. Itse tutustuin Nesseriin Van Veeteren -dekkarien myötä, joita luullakseni tulen lukemaan vielä uudelleenkin, joitakin olen jo pari kertaa lukenutkin.