tiistai 4. lokakuuta 2016

John Scalzi: The last colony

John Scalzin tieteisromaanisarjan kolmas osa jatkaa kahden ensimmäisen osan tarinaa, eikä kirjailijalla tunnu enää olevan intoa jäljellä: The last colony (Tor, 2015; ISBN 978-1-4472-9540-2).Kirjasta - ja sen jälkisanoista - saa kuvan, että Scalzi puoleksi vastentahtoisesti kirjoitti romaanisarjaansa tämän kolmannen romaanin. Ongelmana on se, että mitään jännitettä tarinasta ei tunnu löytyvän.

Romaanisarjan ensimmäisestä osasta löytynyt omaperäisyys on kaluttu loppuun, päähenkilöt toimivat väkinäisesti ja juonessa on ammottavia aukkoja. Avaruuden muukalaisrodut ovat kaikkea muuta kuin muukalaisia, heidän repliikkinsä kun ovat pikemminkin karikatyyrejä USA:n eri osavaltioiden ihmisten puheenparsista.

Minulla on lainattuna romaanisarjan seuraavia osia - romaania The Human Division jo hiukan aloittelin - mutta saattaa olla että lukeminen tyssäsi suunnilleen tähän. Näin kävi edellisellä kerralla kun teoksia lueskelin, tämä romaani oli silloin kaikinpuoleinen pettymys.Retired from his fighting days, John Perry is now village ombudsman for a human colony on distant Huckleberry. With his wife, former Special Forces warrior Jane Sagan, he farms several acres, adjudicates local disputes, and enjoys watching his adopted daughter grow up.

That is, until his and Jane's past reaches out to bring them back into the game ― as leaders of a new human colony, to be peopled by settlers from all the major human worlds, for a deep political purpose that will put Perry and Sagan back in the thick of interstellar politics, betrayal, and war.

Ei kommentteja: