keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Jonathan Tropper: One last thing before I go

Jonathan Tropperin kirja kanteen on käytetty räväkkää fonttia, ikään kuin huumorimielessä, ja humoristinen on kirjakin, ja aihekin sopii hyvin huumoriin: kuoleminen. Mutta ihan helpolla ei romaanin päähenkilö kuolemasta pääse: One last thing before I go (London Orion Publishing Co 2013; ISBN 9781409127710).Kirjan päähenkilö Silver on onnistunut tekemään kerta kerran jälkeen vääriä valintoja. Silver oli aikoja sitten menestyskappaleen levyttäneen bändin rumpalina, mutta menestys jäi yhteen hittiin, ja sen jälkeen Silver on lähinnä ajelehtinut huonosta tilanteesta vielä huonompaan.

Hänen entinen vaimonsa on menossa naimisiin todella mahtavan miehen kanssa, ja yliopistossa opiskeleva tytär ei halua olla isänsä kanssa tekemisissä. Mutta sitten tytär ottaa yhteyttä ja kertoo olevansa raskaana. Isälleen tytär kertoo asiasta koska Silver on tyttären mielestä onnistunut sotkemaan asiansa paljon pahemmin. Eikä tässä vielä kaikki, käy ilmi että Silverillä on harvinainen sydänsairaus jonka takia hän voi kuolla millä hetkellä tahansa.

Kirja on jossain määrin ennustettavaa ihmissuhdesaippuaoopperaa, mutta Silverin itseinho ja kyky saattaa itsensä mitä hämmentävimpiin ongelmiin sai jatkamaan lukemista.

Kuvaus keski-ikäisen miehen elämäntuskasta ei nyt niitä epätavallisimpia aiheita ole, mutta Tropperilla on kyky löytää tilanteista kieronlaista huumoria, joka sai suhtautumaan päähenkilön surkuhupaisaan tilanteeseen jotakuinkin myötätuntoisesti. Varsin mainio romaani lajissaan.

Ei kommentteja: