perjantai 2. tammikuuta 2015

Hannu Lauerma: Hyvän kääntöpuoli

Hannu Lauerma ottaa kantaa terävästi ja paikoin viiltävästikin kaikenlaiseen huuhaa-keskusteluun mitä julkisuudessa ja eritoten erilaisilla verkkofoorumeilla käydään mielenterveyden tiimoilta: Hyvän kääntöpuoli (WSOY, 2014; ISBN 978-951-0-40160-6).Osa kirjan kolumnimaisista teksteistä on hyvinkin pirullisia ja jopa piruilevia, mustaa huumoria löytyy paikoin siinä määrin että päiväannos voi ylittyä. Toisaalta moni niistä ilmiöistä joihin Lauerma ottaa kantaa on siinä määrin epämiellyttäviä että sietääkin niitä laittaa kuriin ja nuhteeseen.

Jonkinlaista turhautumista asioiden tilaan olen kirjassa näkeväni, ikään kuin Lauerma olisi kokenut että tekeepä mitä tahansa niin ihmisten käyttäytyminen ei paremmaksi noin yleisesti ottaen muutu, vaan kaikenlainen luonnehäiriö ja psykopatia on lisääntymään päin.

Tai sitten kyse on vain retoriikasta, pyrkimyksestä kärjistää, mutta silti voisi ajatella että tätä kirjaa ei kannattane lukea ihan pimeimpään vuodenaikaan vaan säästää se vaikka kesäloman varalle.

Ei kommentteja: