lauantai 2. marraskuuta 2013

Stephen King: Musta torni. II - Pitkä kotimatka

Stephen Kingin romaaneista ja hahmoista tehty sarjakuvakirja oli ulkoasultaan ja kuvitukseltaan vaikuttava, mutta sisältö ei ollut erityisen kiinnostava: Musta torni. II - Pitkä kotimatka (Egmont, 2008; suom. Kari Salminen; ISBN 978-952-469-886-3).Kirjassa Roland kumppaneineen pakenee takaa-ajajia, samalla kun Roland joutuu vastakkain itse Purppurakuninkaan kanssa. Piirrosjälki oli sinänsä vaikuttavaa, mutta tarina, siinä ei tuntunut olevan kovinkaan paljon syvällisempää sisältöä. No, ehkä vielä jatkan sarjassa eteenpäin, jospa tämä tästä vielä kiinnostavaksi muuttuu.

2 kommenttia:

Artsi kirjoitti...

Itse olen joskus lukenut Mustan Tornin ensimmäisen osan kirjana ja itse en ymmärrä tämän Musta Torni-sarjan saanutta helvetillistä suosiota. Ensimmäinen osa oli parhaimmillaan semi-mielenkiintoinen. Sarja jäikin kohdaltani siihen ensimmäiseen osaan.

Juha Haataja kirjoitti...

Artsi, tätä mietiskelinkin, että olisiko Kingin romaaneissa syvällisempääkin sisältöä kuin näissä sarjakuvakirjoissa, jotka tuntuvat (esipuheiden ja lopputekstien hehkutuksesta huolimatta) olevan lähinnä tyhjää täynnä. Mutta taitaa olla niin että sarjakuvat heijastavat romaanien sisällön puutetta.