tiistai 19. marraskuuta 2013

Bill Willingham ja Matthew Sturges: Fables. Vol. 13 - The great Fables crossover

Bill Willingham ja Matthew Sturges ovat kirjoittaneet tarinat tähän satuhahmoista kertovaan sarjakuvakirjaan, jossa oli kerta kaikkiaan mainiota meininkiä. Samalla palautui kiinnostukseni tähän kirjasarjaan: Fables. Vol. 13 - The great Fables crossover (DC Comics, 2010; ISBN 978-1-4012-2572-8). Kuvittajina ovat Mark Buckingham, Tony Akins, Russ Braun, Andrew Pepoy, José Marzán Jr ja Dan Green.



Tässä kirjassa palaavat yhteen niin Fables-kirjojen kuin Jack-kirjojen hahmot, ja lisäksi mukana on Literals-hahmoja jotka vaikuttavat hahmoista kerrottuihin tarinoihin.

Kevin Thorn, Fables-maailman ja sen tarinoiden luoja, on vihainen siitä mitä hänen hahmoilleen on kirjoissa tapahtunut ja päättää tuhota koko maailman ja aloittaa alusta uudelleen.



Thorn kostaa vastarintaan nousseille Fables-hahmoille, ja muun muassa Bigby Wolf saa kokea aivan ennennäkemättömiä muodonmuutoksia hahmossaan. Mutta ihan noin vain eivät Lumikki kumppaneineen vastarinnasta luovu, ja onpa kirjan tekijöillä takataskussaan yksi jos toinenkin yllätys luvassa.



Aika hulvattomalla tavalla tässä sarjakuvakirjassa kohdellaan satuhahmoja ja heidän oikkujaan ja hupsutuksiaan. Jack-hahmo pääsee esille, ja nauttii siitä, mutta jälleen kerran hän onnistuu saamaan asiansa solmuun pahemman kerran. Ja nyt tapaamme myös Jackin pojan Jack Frostin, joka etsii isäänsä, ja melkoisen erikoislaatuinen isä-poika -suhde tästä syntyykin.

Ei kommentteja: