Mika Honkalinnan kirja kertoo korpeista, mutta ehkä enemmänkin se kertoo ihmisistä ja ihmisen kyvystä tai taidosta katsoa maailmaa, ymmärtää mitä elävät olennot maailmassa tekevät: Korppiretki (Maahenki, 2015; ISBN 978-952-301-045-1).
Teos on tinkimätön, omaperäinen, lumoava. Paljon muutakin voisi sanoa, mutta ei tarvitse.
Korppeja kiehtovalla tavalla kuvaava teos voitti WWF:n Vuoden luontokirja -palkinnon 2015.
Korppiretki on kertomus kumppanuudesta, ihmisten ja eläinten välisistä suhteista, mielenmaiseman muutoksista sekä uuden löytämisestä kerrottuna kertojan elämänmittaisen ""korppiretken"" kautta. Tarinan toisena päähahmona on korppi, jonka monitahoisen olemuksen ja käyttäytymisen kautta tuodaan esille samaistumispintaa ihmisen ja muun luonnon välillä.
Mika Honkalinna on ammattiluonnonvalokuvaaja-kirjoittaja, joka on syntynyt Kymenlaaksossa ja aloittanut luontokuvausharrastuksen 1978. Vuodesta 2013 lähtien hän on asunut Limingassa. Mikan pääaiheena on pohjoinen havumetsäluonto ja erityisesti pohjoinen talvi, mutta myös ihmisen ja muun luonnon väliset suhteet. Hän on julkaissut kirjat Metsäpäiviä (2005), Lumen aika (2007), Suuri pöllö (2011), pitänyt valokuvanäyttelyitä ja esittänyt kuvaa ja tarinaa yhdistäviä kuvakertomuksiaan eri puolella Suomea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti