maanantai 18. huhtikuuta 2016

Blake Crouch: Ei pakotietä

Blake Crouch on luonut nyrjähtäneenoloisen maailman, joka tarjoaa puitteet Wayward Pines -kirjasarjalle. Kertomus alkaa romaanista Ei pakotietä (Tammi, 2015; suom. Ilkka Rekiaro; ISBN 978-951-31-8523-7).Kirjasarjaa markkinoidaan suorastaan maanisesti hehkuttamalla kirjojen pohjalta tehtyä tv-sarjaa: "Wayward Pines -trilogiasta on tehty tv-sarja, ja hänen muista kirjoistaan on tulossa lisää sarjoja ja elokuvia."

En nyt oikein tiedä mikä tässä kirjasarjassa on erityistä, sillä kertomus on monesta lähteestä lainattua tavaraa, jossa yhdistellään fantasiakirjallisuuden, tieteiskirjallisuuden ja jännärien lajityyppejä, ja pyritään pitämään lukija epätietoisena siitä mikä todella on kaiken taustalla.

Entä mikä sitten on kaiken taustalla? No, enpä sanoisi että tässä nyt erityisen omaperäisellä tavalla on lähdetty tarinaa rakentamaan.Wayward Pines on jännityssarja, joka vie lukijansa outoon pikkukaupunkiin Idahossa. FBI-agentti Ethan Burke saapuu Wayward Pinesiin etsimään kollegojaan, jotka ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen. Idyllisessä pikkukaupungissa kaikki vaikuttaa täydelliseltä, mutta outoa kyllä Ethan ei saa yhteyttä ulkomaailmaan eikä kaupungin seriffi ota häntä tosissaan. Vasta kun kotiinpaluu osoittautuu mahdottomaksi, tajuaa Ethan että jokin on pahasti vialla. Hänen on ratkaistava Wayward Pinesin arvoitus - tai jäätävä sinne loppuelämäkseen.

Ei kommentteja: