sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Grace Burrowes: The duke's disaster

Grace Burrowesin viihderomaanissa on juonenkäännettä kerrakseen, vaikka kirja alkaakin siitä että päähenkilöt sopivat menevänsä keskenään naimisiin: The duke's disaster (ISBN 978-1-4926-0531-7).Historiallisena rakkausromaanina teos ei ole erityisen yllättävä, mutta muutamaan otteeseen tuntui siltä että kirjailija onnistui tekemään päähenkilöistään uskottavia hahmoja, tai vähintäänkin kertomaan jotakin aidon oloista ihmisenä elämisestä, valintojen vaikeudesta ja siitä miten vaikea on toiseen ihmiseen oppia luottamaan.

Parasta kirjassa olivat päähenkilöiden väliset kahdenkeskiset keskustelut, kumpikin kun on omalla tavallaan erikoislaatuinen hahmo, elämässä monia asioita kokenut ja vastuun kantamiseen oppinut, mutta samalla myös haavoittuva ja herkkänahkainen.

Noah Winters, Duke of Anselm, exercises the pragmatism for which he's infamous when his preferred choice of bride cries off, and her companion, Lady Thea Collins, becomes his next choice for his duchess. Lady Thea's mature, sensible and even rather attractive -- what could possibly go wrong? As a lady fallen on hard times, Thea doesn't expect tender sentiments from His Grace, but she does wish Noah had courted her trust, lest her past turn their hastily arranged marriage into a life of shared regrets.Ei kommentteja: