maanantai 1. helmikuuta 2016

Matthew Mather: Kybermyrsky

Matthew Mather kertoo yhteiskunnan haavoittuvuudesta kyberhyökkäykselle 2010-luvun New Yorkiin sijoitetussa jännärissä: Kybermyrsky (Like, 2015; suom. Einari Aaltonen; ISBN 978-952-01-1197-7).Kirja kuvaa sitä, miten haavoittuvainen nykyinen yhteiskunta on tietotekniikkaan kohdistuville hyökkäyksille, ja mitä tapahtuu kun sivilisaatio yhtäkkiä on romantamaisillaan.

Paikka paikoin kirja tuntuu enemmänkin kyberturvallisuuden oppikirjalta tai survivalistin käsikirjalta kuin romaanilta, mutta ihan vailla kirjoitustaitoa ei tekijä tunnu olevan. Se vain on melkoisen hassua että kaikesta kauheudesta huolimatta kirjan lopussa ollaan ikään kuin kaikki olisi takaisin ennallaan, ilman että mitään olisi opittu tai koettu. Hiukan tinkimättömämpi olisi voinut kirjoittamisessa olla.

Veret seisauttava teknotrilleri maailmanlaajuisesta kyberhyökkäyksestä ja sivilisaation romahduksesta.

New Yorkin tietoverkot kaatuvat, ja kaupungin infrastruktuuri halvaantuu. Myös sähkö, vesi ja lämmitys katkeavat, ja talvisessa suurkaupungissa käynnistyy eloonjäämiskamppailu ruoasta, vedestä ja lämmitystarpeista. Mike Mitchell taistelee perheensä selviytymisen puolesta sekasortoon vajonneessa kaupungissa, joka on taantunut keskiajalle. Pakkanen kiristyy kiristymistään, ja historian pahin lumimyrsky iskee kaupunkiin.

2 kommenttia:

Artsi kirjoitti...

Suosituksena hyvä kyyberkirjasarja "Apex" Ramez Naamilta.

Juha Haataja kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Näköjään Ramez Naamin kirjasarjan ensimmäinen Nexus osa sai kohtalaisesti huomiota, pitänee lainata se kirjastosta.