lauantai 13. helmikuuta 2016

Rosamund Hodge: Cruel beauty

Rosamund Hodge tarjoilee nuorisolle suunnatun romanttisen fantasiaromaanin, jossa kuningaskunnan tulevaisuus on vaakalaudalla: Cruel beauty (HarperCollins, 2014; ISBN 978-0-06-222475-0).En odottanut romaanilta paljoakaan, sillä kyse on kaunotar ja hirviö -sadun ennustettavan oloisesta uudelleentulkinnasta, mutta yllättäen kävikin niin että romaanissa oli omaperäisyyttä, kulmia jotka yllättivät, voisiko sanoa että tieteiskirjallisuuteen viittaavia juonenkäänteitä, toki fantasiaan verhottuina.

Betrothed to the evil ruler of her kingdom, Nyx has always known her fate was to marry him, kill him, and free her people from his tyranny. But on her seventeenth birthday, when she moves into his castle high on the kingdom's mountaintop, nothing is as she expected - particularly her charming and beguiling new husband. Nyx knows she must save her homeland at all costs, yet she can't resist the pull of her sworn enemy - who's gotten in her way by stealing her heart.


Teos ilmeisesti aloittaa kokonaisen kirjasarjan, mutta en aio jatkaa tässä sen pidemmälle. Tämä oli kelvollinen, mutta saman reseptin toistaminen ei tunnu järkevältä.
Ei kommentteja: