keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Mons Kallentoft: Kevätkuolema

Mons Kallentoft jatkaa Malin Fors -dekkarisarjaa, nyt luettavana oli neljäs osa: Kevätkuolema (WSOY, 2014; suom. Arja Gothoni ja Juha Saikkonen; ISBN 978-951-0-40371-6).Naispuolinen poliisi päähenkilönä tuo näihin kirjoihin omaperäisyyttä, mutta nyt neljännessä osassa alkoi jo tuntua että samojen kuvioiden toistaminen alkaa rasittaa, erityisesti herkkävaistoisen Malinin kierre alkoholin suurkäyttäjäksi ja tätä kautta moniongelmaiseksi perheenäidiksi. Mutta aika hyvin kirjailija pystyy tasapainottelemaan banaalin ja omaperäisen välimaastossa, niin että lukijan kiinnostus säilyy.

Linköpingin pikkukaupunki on heräämässä kevääseen, kun torin laidalla räjähtää pommi. Iskussa saavat surmansa nainen ja tämän kuusivuotiaat kaksoset. Tekijäksi ilmoittautuu antikapitalistinen ryhmä, mutta etsivä Malin Fors aavistelee, että kuollut perhe oli iskujen todellinen kohde. Forsin tutkimukset vievät Tukholman hylättyihin metrotunneleihin ja hienostokaupunginosiin ja lopulta lähes käsittämättömän pahuuden ytimeen.


Taidan kuitenkin näiden dekkarien parissa jatkaa. Nyt kun neljä vuodenaikaa on käyty läpi, vuoroon tulee Viides vuodenaika.

Ei kommentteja: