keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Lotte ja Søren Hammer: Yksinäisten sydänten kerho

Lotte ja Søren Hammer tarjoilevat jännärin jossa koulukiusaaminen johtaa lopulta kouluampumiseen, ja tapauksen selvittäminen onkin kaikkea muuta kuin helppoa: Yksinäisten sydänten kerho (Bazar, 2014; suom. Sanna Manninen; ISBN 978-952-279-178-8).Kirja on pääosin kirjoitettu mukavan sujuvasti, ja tarinassa limittyvät menneisyys ja nykyisyys, niin tapahtumia tutkivan poliisin kuin surmanteon keskiössä olevien ihmisten elämässä.

Jonkin verran tyhjäkäyntiä teoksessa on. Lisäksi tarinaan on leivottu aivan turha pätkä tekstiä jossa poliisi käyttää selvännäkijän apua rikoksen selvittämiseen, ja tämän kohdan olisi kaiken järjen mukaan saanut kirjasta poistaa, sillä se ei vie tarinaa eteenpäin eikä tarjoa mitään ymmärrystä aihepiiristä. Mutta tästä huolimatta saattaa olla että palaan Hammer-dekkareihin, sillä ainahan voi tekstissä hyppiä yli kohdat joissa ei ole järkeä.

Yksinäinen 16-vuotias poika ampuu konepistoolilla kolmekymppisen miesopettajan. Koko luokka jää pojan panttivangiksi, mutta tilanne laukeaa nopeasti, kun poliisin tarkka-ampuja tappaa pojan. Tapausta alkaa selvittää Kööpenhaminan poliisin murharyhmä. Vakavan sydänkohtauksen saanut rikoskomisario Konrad Simonsen on palannut samana päivänä kahden kuukauden sairauslomalta.

Ei kommentteja: