tiistai 14. heinäkuuta 2015

Malcolm Mackay: How a gunman says goodbye

Malcolm Mackay kertoo ammattitappajien maailmasta Glasgow-trilogian toisessa osassa: How a gunman says goodbye (Pan Books, 2014; ISBN 978-1-4472-1276-8).Sarjan ensimmäinen romaani The necessary death of Lewis Winter oli melkomoisen omaperäinen jännäri, ja tällä kertää nuori palkkatappaja Calum MacLean joutuu selvittelemään vanhemman kollegansa Frank MacLeodin sotkuja. Kovaotteinen jännäri ei kaunistele kohdettaan, eikä kirjan hahmoista yksikään ole erityisen sympaattinen, mutta tästä huolimatta tarina vetää mukanaan, sanoisiko että tässä tarrataan lukijaa kurkusta kiinni.

Eipä tässä muuta, trilogian seuraava osa on pakko lukea, on tämä vain niin hyvää kerrontaa.

How does a gunman retire? Frank MacLeod was the best at what he does. Thoughtful. Efficient. Ruthless. But is he still the best?

A new job. A target. But something is about to go horribly wrong. Someone is going to end up dead.

Most gunmen say goodbye to the world with a bang. Frank’s still here. He’s lasted longer than he should have...

2 kommenttia:

Artsi kirjoitti...

Jahas jahas, no tämä pitää laittaa ylös. Kuulostaa ihan meikäläisen makuun sopivalta.

Juha Haataja kirjoitti...

Mackay kirjoittaa palkkatappajista hillittyyn tyyliin, ehkä termi "understatement" sopisi tähän yhteyteen. Moni bestseller-listojen kärkinimistä ei olisi voinut vastustaa tällaisella tarinalla hehkuttelua ja asian dramatisointia, kun taas Mackay etenee arkipäivän kautta, niin että lukija pääsee henkilöhahmojen maailmaan sisälle.