sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Sujata Massey: Rei Shimura ja Zen-temppelin arvoitus

Muistan että olisin joskus lainannut Sujata Masseyn dekkarin, mutta en muista tuliko se luettua. Tämä kirja löytyi kirjaston palautettujen teosten hyllystä: Rei Shimura ja Zen-temppelin arvoitus (Gummerus, 2007; suom. Titta Leppämäki; ISBN 978-952-459-771-5).Kustantajan esittelyteksti kertoo kirjasta kaiken olennaisen:

Japanilais-amerikkalaisen Rei Shimuran unelmat ovat vihdoinkin käyneet toteen: hänellä on antiikkiliike Tokiossa ja rinnallaan seksikäs skottilainen juristipoikaystävä Hugh Glendinning. Mutta tasainen elämä ei ole Reitä varten. Rei tekee elämänsä huonoimmat kaupat maksaessaan huutokaupassa ylikovan hinnan harvinaisesta antiikkisesta lipastosta. Huijari, joka myi Reille väärennetyn tansun, löydetään kuolleena, ja Rei on jälleen kerran tahtomattaan avannut varkauksien, murhien ja mysteerien Pandoran lippaan.


Vaikka kirjalle ei Helmetissä ole annettu chick lit -määrettä, täyttää se melko lailla tämän lajityypin määrittelyn, ja lisäksi kirja on melkoisen laimea, muistikuvani siitä ovat hataria. Zen-temppelissä tapahtui monenlaista jännittävää, mutta kirja ei oikein napannut lukemaan.

Tapahtumia on paljon, mutta melkoisen tarkoituksettomalta tuntui tämä kulkeminen paikasta toiseen, ja vaikka japanin kulttuurin voisi ajatella olevan tämän kirjan keskeinen houkutin, tuntui siltä kuin kirjoittaja ei olisi kovinkaan perillä japanilaisesta todellisuudesta, tai ainakaan kykenisi tätä erityisen elävästi kuvaamaan.

Ei kommentteja: