keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Robert Crais: Pommien enkeli

Robert Crais tehtailee kovaotteisia jännäreitä, mutta tässä kirjassa mennään jopa romantiikan suuntaan, vaikkakin Crais kyllä pysyttelee visusti erossa isommasta hempeilystä: Pommien enkeli (WSOY, 2001; suom. Arto Schroderus; ISBN 951-0-25903-9).

Kirjassa viritellään tiheätunnelmaista jännäriä, jossa paljastetaan lukijalle tapahtumia myös pahiksen näkökulmasta. Los Angelesin poliisin pommiryhmän etsivä Carol Starkey loukkaantui pahoin pommin räjähdettyä maanjäristyksessä kesken pommin purkutyötä.

Nyt Starkey on siirretty syrjään pommiryhmästä, mutta joutuu selvittelemään entisen kollegan kuolemaa pommin räjähdykseen. Oliko kyseessä sattuma, vai onko joku ottanut kohteekseen pommiryhmän poliisit? Ja kuka oikein on herra Punainen, johon johtolangat viittaavat?

Kirja on kirjoitettu hiukkasen kulmikkaasti, mutta tarina toimii melko näppärästi. Naispuolinen pommi-iskun traumasta kärsivä päähenkilö on epätavanomainen lähtökohta jännärille, ja Crais pystyy melko hyvin luovimaan tarinassa niin että uskottavuus jotakuinkin säilyy.

Ei kommentteja: