perjantai 20. kesäkuuta 2014

Warren Ellis ja Darick Robertson: Transmetropolitan 0 - Tales of human waste

Tämä sarjakuvakirjojen sarja oli jäädä lukematta, kun tulin lainanneeksi osan "nolla" ennen osaa 1, kun en tajunnut että tässä on ylijäämäpaloja sarjakuvista eikä sitä varsinaista tarinaa. Sarjakuvan tekijöiksi mainitaan Warren Ellis ja Darick Robertson sekä erinäinen määrä piirtäjiä ja värittäjiä, jotka hoitavat hommansa kunnialla: Transmetropolitan 0 - Tales of human waste (DC Comics, 2004; ISBN 1-4012-0244-6).



Suosittelen jättämään tämä kirjasarjan osan väliin ja aloittamaan lukemisen sarjan numerosta 1, jolloin ainakin tietää mistä tässä on kyse.

Kyse on Spider Jerusalem -nimisestä toimittajasta tulevaisuuden yhteiskunnassa, jossa moni nyt tieteiskirjallisuudessa spekuloitu asia on arkipäiväistä totta. Ihmisistä tämä ei ole tehnyt onnellisia vaan päinvastoin, yhteiskunta on yhä enemmän nurjallaan ja ihmisten pahimmat puolet ovat päässeet esiin.



Dystopiasta tässä sarjakuvassa on kyse, ja täytyy kyllä sanoa - sarjan varsinaisten teosten perusteella - että aikamoisen sopan Ellis ja Robertson lukijalle tarjoavat.

Ei kommentteja: