keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Lasse J. Laine: Suomen luonto - tunnistusopas

Vuoden kaunein kirja 2013, sellaisen palkinnon sai tämä Lasse J. Laineen tunnistusopas, ja oikealle kirjalle palkinto meni. Opas esittelee eläin- ja kasvilajit selkeästi ja havainnollisesti elinympäristöjen mukaan jäsenneltynä: Suomen luonto - tunnistusopas (Otava, 2013; ISBN 978-951-1-26260-2).



Kirjaa lukiessa tuntui siltä että mikään ei voisi olla helpompaa kuin tunnistaa nämä lajit luonnossa; käytäntö on kuitenkin vähän toinen juttu, mutta mainio apuväline tämä teos on lajien tunnistamiseen.



Tässä vielä ote teoksen esittelytekstistä:

Näyttävästi kuvitettu, lajirunsaudessaan mittava tunnistusopas ja yleisteos esittelee tekstein ja korkeatasoisin valokuvin lähes 800 maamme keskeistä eläin- ja kasvilajia nisäkkäistä selkä rangattomiin ja siemenkasveista sieniin. Teoksessa kerrotaan elinymäristöjen mukaisessa järjestyksessä taajamien, niittyjen ja ketojen, soiden, metsien ja erilaisten vesistöjen sekä Lapin kasveista, linnuista, nisäkkäistä, matelijoista, ötököistä, perhosista ja kaloista. Erikoisaukeamilla on syventävää luontotietoa. Erinomainen koko perheen opaskirja sopii myös luonnontuntemuksen perusteokseksi kouluihin.


Ei kommentteja: