lauantai 3. toukokuuta 2014

Rutu Modan: Exit wounds

Tässä on sarjakuvakirja, joka ansaitsee täydet viisi tähteä, ja viisi tähteä oli todellakin annettu Helmetissä (kaksi arviointia) tälle Rutu Modanin teokselle: Exit wounds (Drawn & Quarterly, 2007; ISBN 978-1-897299-06-7).



Kirja kertoo ihmissuhteista, eritoten isän ja pojan välisestä vaikeasta suhteesta, sillä isä on muuttanut pois kotoa eikä hänestä aina kuulu elonmerkkejäkään. Modan kuvaa sarjakuvassaan arkipäivän elämä Tel Avivissa, jossa aika ajoin toistuvat väkivallanteot rytmittävät elämää. Olisiko isä kuollut pommi-iskussa ja jäänyt tunnistamatta vainajien joukosta?



Teos sai vuonna 2008 Eisner-palkinnon eikä tarvitse yhtään ihmetellä miksi, sen verran hienosti tämä tarina kuvaa elämästä kukin omalla tavallaan syrjäytyneiden ihmisten yrityksiä ymmärtää itseään ja omia tunteitaan.

Sankareita tässä sarjakuvakirjassa ei ole, ellei sitten sankaruus ole sitä että yrittää elämässään pärjätä päivästä toiseen niin kuin parhaiten taitaa. Ja loppujen lopuksi tämä teos kertoo rakkaudesta, mutta hempeilemättä ja häpeilemättä sitä että rakkaus on illuusiota johon ei voi luottaa.

Ei kommentteja: