maanantai 28. lokakuuta 2013

Scott Lynch: Red seas under red skies

Scott Lynchin romaani Locke Lamoran valheet - herrasmiesroistojen ensimmäinen tarina tuntui sen verran onnistuneelta, että lainasin sarjan seuraavan romaanin englanninkielisenä: Red seas under red skies (Gollancz, 2007; ISBN 978-0-575-07967-0).Lynch jatkaa tarinaa siitä mihin ensimmäinen romaani päättyi, ja jälleen Locke ja hänen kumppaninsa Jean ovat punomassa suurisuuntaisia huijauksia. Mutta mitä sitten kun heidän toimensa paljastuvat ja heidät pakotetaan toimimaan vallankäyttäjien apureina?

Romaani ei ole hassummin kirjoitettu, ja Lynch tuntuu oppineen kirjoittamisesta jotakin esikoisromaaninsa jälkeen, sillä tarinankerronta oli vähemmän töksähtelevää.

Muutamassa kohdin romaani tuntui toistavan aiempia kuvioita, tai jopa rönsyävän suuntiin joissa ei tuntunut olevan erityistä kiinnostavuutta. Niinpä aika ajoin tuli hypittyä sivukaupalla eteenpäin kirjassa. Ja sivuja on 630, eli luettavaa riittää aika lailla.

Kirjan lopussa on melkoinen loppuselvittely, ja sen päätyttyä Locke ja Jean ovat valmiita uusiin seikkailuihin, mutta melkoiseen pinteeseen Lynch sankarimme jättää. Sarjan seuraavan osan pitäisi ilmestyä lokakuussa 2013, ja voi olla niinkin, että kirja on pakko ostaa, ellei se sitten heti ilmestyessään tupsahda kirjastosta saataville.

(Ja onhan tuo jatko-osa jo ilmestynytkin, nimellä The Republic of Thieves, ja se löytyy Helmetin kautta. Varauksessa jo on!)

Ei kommentteja: