tiistai 15. lokakuuta 2013

Bill Willingham: Fables. Vol. 4 - march of the wooden soldiers

Bill Willinghamin suunnitteleman sarjakuvatarinan neljäs kirja osoittautui kelpo tarinaksi, tässä puuhataan sotaa ja samalla politikoidaan satuhahmojen kotikentällä: Fables. Vol. 4 - march of the wooden soldiers (DC Comics, cop. 2004; ISBN 1-4012-0222-5).Kirjassa on iso tekijätiimi, kirjoittajana Bill Willingham piirtäjinä Mark Buckingham, Craig Hamilton ja P. Craig Russell ja niin edelleen. Silti ei tunnu että tässä oltaisiin liukuhihnatyötä tekemässä, sarjakuvan hahmoissa ja kerronnassa on sopivasti myös rosoisuutta.

Raskaana oleva Lumikki joutuu tosi toimiin organisoidessaan satuhahmojen vastarintaa puisten sotilaiden hyökätessä, ja aika hyvin hän sisarensa kanssa hommasta selviää.Minulta jäi sarjan kolmas osa lukematta välistä, ja olisi se varmaankin pitänyt lukea, sillä monessa kohdassa tunsin olevani vähän hukassa sen suhteen mitä oikein tapahtuikaan. Pitää tuo kolmas osa lukea kohtapuoliin, ja sitten jatkaa sarjassa eteenpäin.

Luettavaa tässä riittää, tämäkin teos on yli 230-sivuinen ja sarjassa riittää näitä kirjoja toista tusinaa, tai taitaa olla enemmänkin.

Ei kommentteja: