sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyerin romaanin nimi viittaa Tuhkimoon, ja yllätys ei ole että romaani on uudelleenkerrottu satu, jossa tieteiskirjallisuutta ja fantasiaa limitetään perinteiseen tuhkimotarinaan: Cinder (Puffin, 2012; ISBN 978-0-14-134013-5).Romaani aloittaa teossarjan The lunar chronicles, mutta en jaksanut romaania pitkällekään, siinä määrin vaivaannuttavalta ja itsetarkoituksellisilta teoksen juonenkäänteet vaikuttivat.

Kertojalla tuntui olevan vaikka kuinka paljon ideoita - pääosin muualta kopioitua tavaraa - jota oli siroteltu pitkin teoksen sivuja ikään kuin liukuhihnatuotannon lopputuloksena, mutta minkäänlaista kokemusta siitä että kirjoittajalla olisi jotain omaa sanottavaa ei sivuilta löytynyt. Kierrätystavaraa, vailla omaperäisyyden hitustakaan.A forbidden romance. A deadly plague. Earths fate hinges on one girl...

CINDER, a gifted mechanic in New Beijing, is also a cyborg. But when her life becomes entwined with the handsome Prince Kais, she finds herself at the centre of a violent struggle between the desires of an evil queen - and a dangerous temptation.

Ei kommentteja: