torstai 12. toukokuuta 2016

Lee Child: Make me

Lee Child on päässyt Jack Reacher -jännäreissä jo 20. romaaniin, ja tarina kulkee yhtä lailla mallikkaasti kuin aina ennenkin, vaikea tätä romaania oli olla lukematta yhdeltä istumalta: Make me (Bantam Press, 2015; ISBN 978-0-593-07388-9).



Mikä jossain määrin hämmensi oli se, että romaaniin oli leivottu sisään kohtalaisessa määrin romantiikkaa, mitä Reacher-kirjoissa ei isommassa määrin ole ollut. Se todettakoon että kirjailija hoitaa homman tyylikkäästi, sortumatta kömpelyyksiin, antaen ymmärtää mitä Reacherin ja naispuolisen yksityisetsivän ihmissuhteessa tapahtuu viittaamalla asiaan sivulauseissa ja vuoropuhelun sävyssä ja siinä miten kaksikko keskenään asioita hoitaa, omalla tavallaan, yhdessä toimien. Eikä tässä voi sanoa että naishahmo olisi mikään siro prinsessa, kaikkea muuta, melkoisen kumppanin Reacher on romaanissa tuekseen saanut.

Jack Reacher has no place to go, and all the time in the world to get there, so a remote railroad stop with the curious name of Mother's Rest seems perfect for an aimless one-day stopover. He expects to find a lonely tombstone in a sea of nearly-ripe wheat, but instead there is a woman waiting for a missing private investigator, a cryptic note about 200 deaths, and a small town full of silent, watchful people. His one-day stopover looks about to turn into something more complicated.







Ei kommentteja: