lauantai 14. marraskuuta 2015

Cassandra Clare: Luukaupunki

Nuorille aikuisille suunnatut fantasiaromaanit näyttävät olevan monelle kirjailijalle tae päästä bestseller-listojen kärkeen, ja Cassandra Clare ilmeisesti on tässä onnistunut: Luukaupunki (Otava, 2012; suom. Terhi Leskinen; ISBN 978-951-1-26422-4).



Romaani aloittaa kirjasarjan, josta näyttää olevan suomennettuna viisi osaa, mutta saman tien voin todeta että lukeminen tökkäsi muutamaan kymmeneen sivuun, siinä määrin ennustettavaa tavaraa romaani tarjoilee. Tai ehkä kyse on siitä että olen totaalisen väärää kohderyhmää. Joka tapauksessa tuntui siltä, että kymmeneen kertaan kerrottu tarina kerrotaan jälleen uudestaan, ilman erityisempää omaperäisyyttä.



15-vuotias Clary Fray joutuu outojen tapahtumien todistajaksi, kun nuori poika surmataan newyorkilaisella klubilla. Clary huomaa näkevänsä asioita, joita muut eivät näe - ei edes hänen paras ystävänsä Simon. Kun Claryn äiti katoaa mystisesti, alkaa tapahtua. Häikäisevän komea ja ylimielinen nuori varjometsästäjä Jace Wayland oppaanaan Clary sukeltaa yliluonnollisten olentojen alamaailmaan etsimään äitiään ja Muutoksen maljaa - voimaesineen joutuminen vääriin käsiin olisi kohtalokasta. Samalla Clary saa tietää itsestään ja äidistään asioita, jotka muuttavat hänen elämänsä lopullisesti.



Ei kommentteja: