perjantai 10. tammikuuta 2014

Morgan Ross: Kauhun kuriirit

Morgan Ross oli itselleni kokonaan uusi nimi, ja melko unohdettava on tämä jännäri, paitsi ehkä kerronnan korniuden osalta, joka kyllä lähenee maksimilukemia: Kauhun kuriirit (Viihdeviikarit, 1986; suom. Matti Kalevi; ISBN 951-611-043-6).Teos löytyi kirjaston vaihdettavien kirjojen hyllystä, ja sinne sen myös palautin pikaisen silmäilyn jälkeen.

Ross on ladannut tarinaansa niin paljon epäuskottavuuksia että tarinan saumat irvistelevät irvokkaasti.

Naispuolinen päähenkilö on Amerikan syrjäseuduilta kotoisin oleva entinen huippumalli, joka onnettomuuden jälkeen päättää lähteä opiskelemaan lääketiedettä ja erikoistuu sydänkirurgiksi. Romaanissa hän törmää vakoiluorganisaatioiden juonitteluihin ja urhoolliseen sankariimme.

Miessankari puolestaan on törkeän rikas playboy, joka on sitäpaitsi maailmanluokan kilpaurheilija niin pujottelussa kuin autoilussa - eikä tässä vielä kaikki, hän on myös johtavan tason CIA-agentti joka selvittelee vakoilun ja vastavakoilun vyyhtiä.

Jep, kaikki kliseet vain peliin, eikä mitään väliä sillä tuntuuko lopputulos uskottavalta. En pikaisella etsimisellä löytänyt tästä teoksesta tai kirjailijasta netistä juuri mitään tietoja, mikä ei yllättänyt.

Ei kommentteja: