maanantai 27. tammikuuta 2014

Eveliina Talvitie: Keitäs tyttö kahvia - naisia politiikan portailla

Lainaan liikaa kirjoja kirjastosta, sillä tässäkin kävi niin että teos piti palauttaa ennen kuin sain sen luettua. Ja mielenkiintoista luettavaa Eveliina Talvitie tässä naisen asemaa pohtivassa kirjassa lukijalle tarjoilee: Keitäs tyttö kahvia - naisia politiikan portailla (WSOY, 2013; ISBN 978-951-0-39485-4).Teos on suosittu, tätä kirjoittaessa Helmetissä on kirjasta varauksia 102. Ja palautettava teos oli, kun laina-aika meni umpeen. Olin päässyt vähän yli puoleenväliin, naispresidenttiimme asti.

Mikä yllätti oli monien kirjan henkilökuvien aitouden ja välittömyyden tunne, ilman että kirjoittaja tuntui tunkeilevan liian lähelle kuvattavia henkilöitä. Mitään järisyttäviä paljastuksia kirja ei sisällä, ainakaan tietääkseni, eikä sellaisia silmiini osunut, mutta jonkinlaisen käsityksen kirjasta kyllä saa naispolitiikkojen urasta ja henkilökohtaisista tavoitteista.

Miehistä kirjassa ei kovin paljon kerrota, eikä kai liene tarpeenkaan, jossain määrin tuntui jopa siltä kuin miehet olisivat statisteja näihin naisiin verrattuna.

Mikä taas tuntui päälleliimatulta oli se osa kirjasta jossa pohdittiin "lehdistä tuttujen" naispolitiikkojen tekemisiä ja uria pintapuolisesti, lähinnä toisen käden tietojen tai lehtijuttureferenssien kautta. Kovin paljon iloa ei tästä materiaalista itselleni ollut. Mutta nämä varsinaiset henkilökuvat, näissä oli ytyä.

Ei kommentteja: