perjantai 6. syyskuuta 2013

Michael Connelly: The drop

Michael Connelly laittaa Harry Boschin tutkimaan nuoren miehen itsemurhaa. Isä, vaikutusvaltainen poliitikko ja Boschin vanha kiistakumppani, on sitä mieltä että kyseessä on rikos: The drop (Orion, 2011; ISBN 978-1-4091-3428-2).Kun aloitin kirjan lukemisen, tuntui se vetävän mukaansa tehokkaasti, mutta sitten tuli mieleen että olen tämän kirjan aiemmin lainannut. Mutta siinä tapauksessa lukemisesta täytyy olla aikaa, sillä kirja-arvioistani en löytänyt tähän viittausta. Joka tapauksessa Connelly kirjoitti vetävästi, siinä määrin että luin kirjan nopeasti alusta loppuun, tosin paikka paikoin eteenpäin hypellen.

Teoksessa on kyse kahdesta eri rikoksesta, joita Bosch yrittää selvittää, toinen tuore ja suuresti huomiota herättänyt itsemurha, toinen "kylmä tapaus" vuosien takaa jossa DNA-testin tulos antoi uusia vihjeitä tekijästä.

Tapaukset kietoutuvat toisiinsa, ja jälleen kerran Bosch joutuu pohdiskelemaan poliisilaitoksen sisäisten valtapelien kiemuroita. Mutta kun on kyse Boschista, ei hän voi jättää asioita tutkimatta, vaikka vihjeet johtaisivat mihin suuntaan tahansa.

Ei kommentteja: