torstai 5. syyskuuta 2013

Bryan Talbot: Grandville mon amour - a fantasy

Bryan Talbot jatkaa rikostarkastaja LeBrockin seikkailuja sarjakuvakirjassa, jossa pureudutaan englantilaisen vastarintaliikkeen toimiin Ranskassa ennen itsenäisyyden saavuttamista: Grandville mon amour - a fantasy (Jonathan Cape, 2010; ISBN 978-0-224-09000-1).



Kirjan maailma muistuttaa omaamme mutta poikkeaa siitä monessa suhteessa, muun muassa eläinhahmoisten päähenkilöiden ja steampunk-tyylisen tekniikan ansiosta. Eikä Euroopan historiakaan ole ihan tuttua, sillä kirjan maailmassa Ranska valloitti Englannin ja miehittäjiä vastaan kapinointi leimasi Englannin todellisuutta.



LeBrock menettää malttinsa kirjassa useaankin otteeseen, ja joutuu viralta Scotland Yardista, mutta se ei estä häntä jäljittämästä vankilasta karannutta hirviötä joka aikoinaan toimi vastarintaliikkeessä.

Viktoriaanisen ajan maailma tuntuu mukavan nyrjähtäneeltä peilikuvalta nykyelämän ilmiöiden tarkastelemiseksi, ja vaikka tarina jyrää joskus turhankin suoraviivaisesti Pulp Fictionin jalanjäljissä, kyllä tässä oma hohtonsa on.

Ei kommentteja: