maanantai 16. syyskuuta 2013

Bill Willingham: Jack of fables. Vol. 1 - The (nearly) great escape

Bill Willingham ja Matthew Sturges ovat kirjoittaneet mielenkiintoisen teossarjan, jonka aloitin neljännestä osasta, nimeltään Americana. Sitten lainasin tämän sarjassa ensimmäisenä ilmestyneen sarjakuvakirjan: Jack of fables. Vol. 1 - The (nearly) great escape (DC Comics, 2007; ISBN 978-1-4012-1222-3).Sivuja kirjassa on 118, mutta tarina veti mukaansa ja ei siinä kovin kauan mennyt että olin saanut sarjakuvan luettua. Monenmoista sattumusta tässä tarinassa on, ja uusia asioita annostellaan lukijalle varsin reippaaseen tahtiin.

Fables-sarjakuvakirjoja on paljon enemmänkin tämän Jack-sarjan lisäksi, eli luettavaa riittää pitkään. Tai pikemminkin nämä Jack-tarinat ovat varsinaisten Fables-tarinoiden oheen syntynyt itsenäinen joukko tarinoita, kaikissa päähenkilönä Jack Horner, melkoisen itseriittoinen sankarihahmo joka tuottaa kaaosta ympärilleen missä sitten onkaan.

Laitoin sarjan kaksi seuraavaa kirjaa varaukseen, jotta saan selville miten neljännen kirjan tapahtumiin oikein jouduttiinkaan. Kyllä tämä kerronta koukuttaa lukemaan. Jos oikein olen ymmärtänyt, Jack-sarjassa on osia yhdeksän, eli monta kirjaa on tässäkin vielä luettavana.


Ei kommentteja: