sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Tatu ja Patu pihalla - käsikirja kaikille niille, joilla ei ole mitään tekemistä ja niille, jotka ovat jo unohtaneet leikkimisen jalon taidon

Tässä keskellä pimenevää syksyä talvea on mukava käpertyä sellaisen kirjan ääreen jossa katsotaan maailmaa pilke silmäkulmassa. Ja usein tuntuu siltä, että parhaat kirjat ovat lastenkirjoja. Kirja Tatun ja Patun avaruusseikkailu oli pienoinen pettymys, mutta tämä uudempi kirja riemastutti lapsia suuresti: Tatu ja Patu pihalla - käsikirja kaikille niille, joilla ei ole mitään tekemistä ja niille, jotka ovat jo unohtaneet leikkimisen jalon taidon (Otava, 2012; ISBN 978-951-1-26553-5).


Aino Havukainen ja Sami Toivonen ovat koonneet tähän 128-sivuiseen pakettiin hyödyllistä ja hauskaa luettavaa kaikenikäisille. Ja Helmet-järjestelmässä kirja oli saanut täydet viisi tähteä kuudella arvioinnilla.


Kirjan kannessa on lukee "Outo käsikirja siitä, mitä kaikkea kivaa pihalla voi tehdä", ja outoutta onkin oikein mukavasti, esimerkkinä tietokirjaa muistuttavat määritelmät pihalla tehtäville asioille, muun muassa puuhun kiipeämiselle: "vartalon siirtäminen lihasvoimalla suurikokoisen monivuotisen puuvartisen kasvin yläosiin".

Lapset tykkäsivät ilmeisesti eniten pähköhulluimmista kirjan ideoista ja muistivat niitä ulkoa pitkät pätkät, mutta itseäni miellyttivät myös asialliselta kuulostavat ohjeet ... olemmeko menettämässä leikkimisen taidon?

Lisäys: Tämä kirja-arvio oli tullut kirjoitettua jo aikoja sitten, mutta nyt vasta tuli julkaistua se täällä Valopolussa.

Ei kommentteja: