lauantai 22. joulukuuta 2012

Henkilökuvaus digikameralla

Jotenkin kummalliselta tuntui lukea tätä valokuvausopasta. Toisaalta kuvittelin tämän jo lukeneeni, sen verran paljon tässä oli tuttua, mutta toisaalta kirjassa taas oli sen verran uuttakin, että kuvittelin sittenkin erehtyneeni. Sakari Mäkelä ja Timo Suvanto ovat joka tapauksessa kirjoittaneet oikein mainion oppaan: Henkilökuvaus digikameralla (Docendo, 2004; ISBN 951-846-222-4).


Olisiko kyse siitä, että osa kirjan sisällöstä on julkaistu toisessa kirjassa? Tai sitten muisti pettää.

Joka tapauksessa kirja on ilmeisesti painettuna versiona loppuunmyyty, mutta se on saatavissa e-kirjana Helmetin kautta. Ja kun sivuja on vain 192, ei lukemiseenkaan mene kovin paljon aikaa.

Selasin nopeasti läpi kirjan, syventyen joihinkin kiinnostavilta tuntuviin kohtiin, ja se on sanottava, että pidin kirjan esityksestä, koska teknisten nippelien sijasta tässä puhutaan olennaisista asioista, siitä miten valokuvassa saadaan se haluttu viesti näkyviin. Yllä oleva kirjan sivu tuntui tutulta, olen sitä varmaan joskus katsonut pitempäänkin, ja olennaisesta asiasta siinä tunnutaan edelleenkin puhuttavan.

Kirja on tarkoitettu valokuvauksen harrastajille, niille jotka haluavat ymmärtää tekniikan lisäksi myös kuvan sisällöstä ja valokuvien kertomista tarinoista. Suosittelen lämpimästi!

Ei kommentteja: