perjantai 14. joulukuuta 2012

Joku raja - valitut pilapiirrokset 2009-2012

En ole kovin usein törmännyt nimeen Ville Ranta, ehkä siksi etten ole Kirkko & Kaupunki -lehden tilaaja. Mutta tässä oli kyllä oikein mainio kokoelma sarjakuvataiteilijan töitä, omaperäistä ajattelua ja visuaalista ilmaisua: Joku raja - valitut pilapiirrokset 2009-2012 (WSOY, 2012; ISBN 978-951-0-39304-8). Kokoelman on toimittanut Ville Hänninen, pilakuvat on julkaistu aikaisemmin eri julkaisuissa.


Wikipedia kertoo Ville Rannan urasta sarjakuvataitelijana monenmoista, josta mainittakoon tämä melkoisen tekopyhä episodi: "Joulukuussa 2009 Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tiedotuskeskus esitti Rantaa vuosittain jaettavan kirkon tiedonvälityspalkinnon saajaksi. Perusteena esitettiin Rannan pitäneen yllä sananvapautta ja pyrkineen riisumaan kirkkoa tekopyhyydestä. Kirkkohallitus kieltäytyi, eikä jakanut palkintoa lainkaan, ensimmäiseen kertaan palkinnon 33-vuotisen historian aikana."

Mainittakoon myös se, että toisin kuin useimmiten kirjojen takakannessa olevissa puffausteksteissä, tällä kertaa lainauksissa ei juuri ole positiivista palautetta vaan pikemminkin närkästystä ja uhkauksia lopettaa lehden tilaus. Hyvää mainosta kirjalle!

Ei kommentteja: