sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Karen Marie Moning: Fever Series

Karen Marie Moning on kirjoittanut viisiosaisen "Fever-sarjan" fantasiaromaaneja, joissa ihmisiä hyväkseen käyttävät olennot alkavat valloittaa Dublinia kortteli korttelilta ilman että kukaan sitä huomaa. Viiden romaanin nippu oli lainattavissa Helmetin kautta e-kirjana: Darkfever, Bloodfever, Faefever, Dreamfever ja Shadowfever (ISBN 978-0-345-53827-7).


Kirjan sankaritar on amerikkalaisessa pikkukaupungissa kasvanut MacKayla Lane, jonka isosisko muuttaa Irlantiin ja joutuu murhatuksi muutaman kuukauden kuluttua.

Lane - kutsumanimeltään Mac - matkustaa siskonsa perässä Dubliniin ja yrittää selvittää, mitä oikein on tapahtunut. Ja kas kummaa, käy ilmi että hänellä on kummallinen kyky nähdä muukalaisten valepuvun läpi ja tunnistaa heidät. Ja tästä alkaakin varsinainen takaa-ajon ja takaa-ajettavana olemisen kierre, jossa ei tunnu loppua olevan.

Kirjojen tyylilaji on jossakin perinteisen fantasian ja chick-lit-kirjallisuuden välimaastossa, eikä erityisen sujuvaakaan. Selasin ensimmäisen romaanin läpi, ja katsoin toista vähän alusta, mutta siihen veto loppui. Tyylinäyte kai olisi tarpeen:

No sun. No datable guys. And my only fashion concern was making sure my clothes were baggy enough to accommodate weapons concealed beneath them. Even in the relative security of the bookstore, I was carrying two flashlights, a pair of scissors, and a lethal, foot-long spearhead, tip neatly cased in a ball of foil. I'd scattered dozens more flashlights and assorted items that might second as arsenal throughout the four-story bookstore. I'd also secreted a few crosses and bottles of holy water in various nooks. Barrons would laugh at me if he knew.

You might wonder if I'm expecting an army from Hell.

I am.

Ei kommentteja: