tiistai 22. toukokuuta 2018

Lee Child: The midnight line

Lee Childin uusin jännäri oli minulla varauksena kahtena paperikirjana (englanniksi ja suomeksi) sekä e-kirjana, ja näistä e-kirja vapautui luettavaksi ensimmäisenä: The midnight line (Bantam Press, 2017; ISBN 978-0-593-07818-1).Tarina on tuttua Lee Childia: toiminta on räjähtävää ja sitä on varmasti riittävästi. Tällä kertaa jossain määrin yllättävästi rikoksen selvittely ei ole pelkästään yhden sankarin eli Jack Reacherin varassa, vaan kummia tapahtumia selvittelee kokonainen tiimi.

Juonessa on muutama rekka-auton mentävä aukko, mutta eipä se lukunautintoa haitannut. Tiukkaa tekstiä, juuri niin kuin toimintajännärissä pitääkin olla. Ja jonkinlaista syvempääkin viestiä rivien välistä on noukittavissa.

Todettakoon vielä että suomeksi teos on ilmestynyt nimellä Raaka laki, joka sopii teemaan yhtä hyvin kuin alkuperäinenkin otsikko.Jack Reacher is having a bad day.

It would be a dumb idea to make it worse.

Reacher sees a West Point class ring in a pawn shop window. It's tiny. It's a woman cadet's graduation present to herself. Why would she give it up? Reacher was a West Pointer too, and he knows what she went through to get it.

All he wants is to find the woman.

He'll have to go through bikers, cops, crooks, and low-life muscle. If she's ok, he'll walk away. If she's not ... he'll stop at nothing.

Best advice: stay out of his way.Ei kommentteja: