tiistai 8. toukokuuta 2018

Laura Saarikoski ja Saska Saarikoski: Trump

Laura Saarikoski ja Saska Saarikoski kirjoittivat kirjan Trumpista jo ennen presidentinvaalien tuloksen selviämistä. Teoksen uusi painos on päivitetty versio. Nyt kansikuvassa lukee "Yhdysvaltain presidentti" aiemman tekstin "mies kuin Amerikka" sijasta: Trump (HS-kirjat, 2016; ISBN 978-952-5557-86-2).Jos haluaa mielenterveyttään varjella, Trump-kirja ei välttämättä ole hyvä valinta luettavaksi, sen verran karseaa on lukea Donaldin edesottamuksista uransa varrella, ja yhtä lailla hänen perheestään jota monessa mielessä voi pitää malliesimerkkinä vakavasti vaurioituneista ihmissuhteista.

Trumpin perheen taustalla on maahanmuutto, eikä edes kovin kaukana. Trumpin isän suhteellisen hyvää taloudellista menestystä kiinteistöalalla varjosti nousukas-asema, sillä verrattuna oikeasti rikkaisiin ja menestyneisiin amerikkalaisiin Trumpit olivat uusrikkaita parhaiden piirien ulkopuolisia pyrkyreitä.

Perhetaustalla on varmasti ollut melkoinen vaikutus Trumpiin, erityisesti siihen miten hän koko ajan pyrkii korostamaan omaa erinomaisuuttaan ja puhuu jatkuvasti minä, minä, minä -kieltä.

Ole tappaja, isä opetti pientä poikaansa. Donald Trumpista kasvoi raivoisan voitonhaluinen ihminen, joka on menestynyt rakentajana, bisnesmiehenä, playboyna, tv-ohjelman tähtenä ja lopulta myös poliitikkona. Ja nyt hän on Yhdysvaltain presidentti.

Kirjassa Helsingin Sanomien toimittajat ja Yhdysvaltain tuntijat Laura Saarikoski ja Saska Saarikoski kertovat Donald Trumpin elämäntarinan ja selittävät Trump-ilmiön taustat suomalaisille lukijoille. Mikä selittää Trumpin käytöksen? Miten on mahdollista, että hän voitti vaalit? Mikä oli median rooli? Mitä hänen menestyksensä kertoo Yhdysvalloista? Ja millainen presidentti Donald Trumpista Trumpista tulee?

Trump - Yhdysvaltain presidentti on uusi, korjattu ja täydennetty laitos Saarikoskien aiemmasta Trump-kirjasta. Siinä on noin kolmasosa uutta tekstiä, ja kirja kattaa Trumpin elämäntarinan lisäksi koko kampanjan aina vaalivoittoon asti. Siksi kirjalla on nyt uusi nimi ja myös uusi kansi.Ei kommentteja: