maanantai 1. kesäkuuta 2015

Petri Liuhto: Edeline

Kirjaston sarjakuvakirjojen hyllystä löytyi tämmöinen ihmeellisyys, kotimainen fantasiasarjakuvakirja, jossa Petri Liuhto kertoo merirosvojen välisestä kamppailusta ja koston kierteestä: Edeline (Musta Ritari, 2012; ISBN 978-952-6630-04-5).Naispuoleinen miekkasankari Edeline järjestää melkoisen myllerryksen, eikä Liuhton piirrosjälki ole ollenkaan hassumpaa, tarina pysyy kohtalaisen hyvin kasassa.

Vankilasta vapauduttuaan huomaa merirosvokapteeni Edeline olevansa ilman laivaa, miehistöä ja täynnä kostonhimoa. Mutta kostaakseen kaapparikapteeni Victorille hänen on valloitettava meri takaisin suurvalloilta. Epäonnisesti mukaan seikkailuun sotkeutuu myös rikas tehtaanomistaja Osric von Duisburg IV, jonka kanssa Edeline matkaa etsimään muinaisia superaseita.


Mutta toisaalta tämän kaltainen tarina on kerrottu jo niin moneen kertaan, että vaaditaan aikalailla paljon pystyäkseen tarjoamaan jotain olennaisen uutta tässä lajityypissä, eikä sarjakuvakirja lopulta kovinkaan mieleenpainuvaksi osoittautunut.


Ei kommentteja: