sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Robert Harris: Fear index

Kirjaston palautettujen kirjojen hylly on kuin karkkihylly kaupan kassan lähellä, kaikenlaista voi tarttua käsiin, kuten tämä Robert Harrisin teknologiajännäri: Fear index (Arrow Books, 2012; ISBN 978-0-099-55327-4).Kirjassa liikutaan tietotekniikan ja sijoitusmaailman kiemuroissa, rahatalouden siinä kulmassa jossa pelataan valtavilla panoksilla ja pienillä voittomarginaaleilla.

Harris kirjoittaa kohtalaisen uskottavasti tiedemiehestä joka siirtyi sijoitusalalle ja loi lyhyessä ajassa itselleen valtavan omaisuuden. Mutta kirjan loppupuolella uskottavuus alkaa horjua kun tieteiskirjallisuuden spekulatiivisuus alkaa nakertaa tarinan uskottavuutta.

Tosin täytyy myöntää, että kohtalaisen yllätyksen Harris tarinansa loppupuolelle nakertaa, mistä papukaijamerkki kirjailijalle.

2 kommenttia:

Artsi kirjoitti...

Jos kiinnostaa historiallinen fiktio niin suosittelen kirjailijan Cicero-trilogiaa (Imperium, Lustrum ja Dictator joka julkaistaan lokakuussa).

Juha Haataja kirjoitti...

Historiallinen fiktio on pysynyt käsistäni kohtuullisen etäisyyden päässä, mutta saattaa tässä jonain päivänä sekin ruveta kiinnostamaan. Kiitos vinkistä!