maanantai 13. lokakuuta 2014

Ava McCarthy: The insider

Ava McCarthy punoo jännärissään yhteen investointipankkeerien kähminnät, ammattirikollisuuden ja IT-alan hakkerien touhut: The insider (Harper, 2009; ISBN 978-0-00-728590-7).Luin ensiksi sarjassa myöhemmin ilmestyneen romaanin Hide me, joten tiesin jo yhtä sun toista päähenkilöstä, IT-osaajasta Henrietta 'Harry' Martinezista. Hänen isänsä joutui vankilaan petoksesta käyttäessään hyväksi sisäpiiritietoa osakemarkkinoilla.

Nyt Harryn kannoilla on isän juonitteluissa taustalla ollut sisäpiiriläinen, jonka mielestä isä on hänelle velkaa 12 miljoonaa euroa, ja hän haluaa että Harry maksaa isän velat, tai menettää henkensä.

Tämä romaani oli kaavamaisempi kuin myöhemmin ilmestynyt Hide me, ja kuvioissa oli hyvin paljon samaa. Epäuskottavia käänteitä oli turhankin paljon, ja lisäksi tuntui siltä että päähenkilö ei kaikilta osin pysynyt koossa, ristiriitaisuuksia oli silmiinpistävän paljon. Mutta ihan mahdottoman huono jännäri tämä ei siltikään ollut, kirjoittaja oli selvästi perehtynyt pankkimaailman spekulaatioihin ja IT-alan tekniikkaan.

Ei kommentteja: