lauantai 23. elokuuta 2014

Abel Lanzac ja Christophe Blain: Ulkoministeriö - Diplomaattisia merkintöjä

Nimimerkki Abel Lanzac on käsikirjoittaja ja Christophe Blain piirtäjänä tässä ranskalaisessa sarjakuvassa, joka kertoo korkean tason ulkopoliittisista kiemuroista: Ulkoministeriö - Diplomaattisia merkintöjä (WSOY, 2012; suom. Saara Pääkkönen; ISBN 978-951-0-38610-1).



Nimimerkin Abel Lanzac takana on Ranskan ulkoministeriössä palvellut virkamies Antonin Baudry, ja teoksen päähenkilön esikuvana puolestaan on Ranskan entinen ulko-, sisä- ja pääministeri Dominique de Villepin.



Luin ensin jälkimmäisen teoksen, Diplomaattisia merkintöjä 2, ja vasta sitten tämän ensimmäisen teoksen. Kovin syvälliseksi kumpaakaan sarjakuvakirjaa ei voi sanoa, mutta kieltämättä moneen otteeseen hykerryttää poliittisten kiemuroiden kummallinen logiikka.



Ministerin lähipiirissä on rankkaa, varsinkin kun ministerin ajatuksenjuoksusta ei oikein ota selvää. Juoksemista ministeri harrastaa muutenkin, ei pelkästään rynnätessään palaverista ja paikasta toiseen. Jossain määrin tulee mieleen Suomessa vaikuttava poliitikko jonka tyylissä on yhtäläisyyksiä.

Ei kommentteja: