lauantai 12. huhtikuuta 2014

Neil Druckmann ja Faith Erin Hicks: The last of us - American dreams. Volume 1

Neil Druckmann ja Faith Erin Hicks ovat tehneet omaperäisen sarjakuvakirjan katastrofin jälkeisestä maailmasta, jossa henkiin jääneet ovat karanteenissa suojavyöhykkeellä, ja ulkopuolella vaanivat tartuntataudit ja kapinalliset: The last of us - American dreams. Volume 1 (Dark Horse Books, 2013; ISBN 978-1-61655-212-1).Tämän tyyppistä kirjallisuutta ilmestyy sarjakuvana paljon, erityisesti zombi-teema tuntuu olevan ajan hermolla, ja välillä ihmetyttää mikä oikein on herättänyt tämän kaltaisen teeman niin suureen suosioon.

Ehkä kyse on tarve hallita yhä monimutkaistuvaan maailmaamme liittyviä pelkoja. Toisaalta olen näkevinäni näissä sarjakuvissa amerikkalaistyyppistä survivalismi-henkisyyttä, jossa vastustetaan liittovaltiota ja puolustetaan aseenkanto-oikeutta. Jotain atavistista kuultaa tämänkin sarjakuvan ruuduissa.

Mutta toisaalta tarina on kohtalaisen omaperäinen, tässä kuvataan aikuiseksi kasvavien lasten maailmaa tilanteessa jossa kaikki tavanomainen on romahtanut ja onnen kokemukset ovat harvassa.


Ei kommentteja: