maanantai 15. huhtikuuta 2013

In the spirit of the masters

Tässä on kyseessä valokuvataiteen näyttelyjulkaisu vuodelta 2000, mukana Ralp Gibson, Ismo Kajander, Pentti Sammallahti, Jerry Uelsmann, Timo Laaksonen ja Arno Rafael Minkkinen. Hienoja valokuvia tässä on, ja mainiota pohdintaa valokuvauksesta, mutta jonkin verran sekavalta tämä kirja tuntui: In the spirit of the masters (Keravan taidemuseo, 2000; ISBN 952-9642-23-7).


Teoksessa on sivuja 101, ja tässä sivumäärässä käydään läpi useamman valokuvaajan tuotantoa, osin sellaisella tavalla että itselläni jäi joskus hämäräksi kenen valokuvaajan otoksesta milloinkin oli kyse, kunnes asia pienen selvittelyn jälkeen kirkastui.

Sammallahti ja Minkkinen, nämä olivat itselleni kiinnostavimmat nimet, mutta toki muutkin teoksen valokuvaajat paikkansa ovat ansainneet. Ei hassumpi valokuvateos, mutta näyttelyjulkaisu tämä on, ei varsinaisesti itsenäinen teos valokuvaajista tai valokuvauksesta.

2 kommenttia:

a-kh kirjoitti...

orytimev Tuohon sivurullaan voisit lisätä valokuvaaja Jan Eeralan.

Juha Haataja kirjoitti...

Kävin Jan Eeralan nettisivuilla, mutta vähän hankalakäyttöinen tuo sivusto oli, tai sitten vain oivalluksen puutetta. Täytyy pitää hänet mielessä, mutta ainakaan vielä ei kolahtanut esimerkiksi Sammallahden tapaan. Mistähän johtuu että pidän mustavalkovalokuvaajista vaikka en itse mustavalkoista valokuvaa jaksa yrittää tehdä.