tiistai 3. heinäkuuta 2018

Michael Wolff: Tulta ja tuhoa - Donald Trump Valkoisessa talossa

Lainasin Michael Wolffin kirjoittaman Trump-kirjan kirjastosta ensin alkuperäisteoksena, mutta myöhemmin sain käsiini myös suomennetun version: Tulta ja tuhoa - Donald Trump Valkoisessa talossa (Kustannusosakeyhtiö Tammi, 2018; suom. Ilkka Rekiaro; ISBN 978-952-04-0142-9).Kirja on sekä hätkähdyttävä että tyrmistyttävä kuvaus presidentistä, joka käyttäytyy ja on persoonaltaan kuin murrosikäinen lapsi, vailla minkäänlaista perusinhimillisyyttä, tupaten täynnä itsekeskeistä paranoiaa.Michael Wolff kertoo sisäpiirin tarinan aikamme kiistellyimmästä presidentistä. Donald Trumpin virkakauden ensimmäiset yhdeksän kuukautta olivat myrskyisää, räävitöntä ja hypnoottisen kiinnostavaa aikaa.

Bestsellerkirjailija Michael Wolff sai poikkeukselliset mahdollisuudet haastatella Länsisiiven sisäpiiriläisiä. Wolff kertoo mukaansatempaavan tarinan siitä, kuinka Trump aloitti presidenttikauden, joka on aivan yhtä tulinen ja arvaamaton kuin mies itse. Kirjassa Wolff valottaa yksityiskohtaisesti Valkoisen talon kaaosta.

Kirja paljastaa muun muassa, mitä alaiset oikeasti ajattelevat presidentti Trumpista, mikä sai Trumpin syyttämään presidentti Obamaa salakuuntelusta, mikä oli todellinen syy FBI:n johtajan James Comeyn irtisanomiseen, miksi päästrategi Steve Bannon ja Trumpin vävy Jared Kushner eivät voineet olla samassa huoneessa ja kuka varsinaisesti johtaa Trumpin hallinnon strategiaa Bannonin irtisanomisen jälkeen.

Yksikään aiempi presidentti ei ole jakanut Yhdysvaltain kansaa näin jyrkästi kahteen leiriin. Michael Wolffin hätkähdyttävä ja journalistisesti ansiokas teos näyttää, miten ja miksi Donald Trumpista on tullut eripuran ja vastakkainasettelun kuningas.Ei kommentteja: