maanantai 19. lokakuuta 2015

Michael Grant: Gone

Michael Grantin aloittaa tällä romaanilla kirjasarjan, jossa kalifornialainen pikkukaupunkin joutuu äkillisesti eristyksiin muusta maailmasta, ja samalla kaikki aikuiset katoavat kaupungista: Gone (HarperCollins, 2009; ISBN 978-0-06-190964-1).



Samoja juonielementtejä on käytetty niin fantasia- kuin kauhukirjallisuudessa loputtomiin, mutta kieltämättä Grantin tarjoamassa paketissa on myös omaperäistä uudelleen ajattelua. Kuvaus yhteisöstä jossa ei ole aikuisia läsnä muistuttaa vahvasti William Goldingin romaanista Kärpästen herra, kun taas yliluonnolliset tarinan elementit ovat tuttuja muun muassa Stephen Kingin teoksista.



Helmetin e-kirjoista näyttää löytyvät kuusi romaania tästä kirjasarjasta, mutta tämä yksi kyllä riitti, sillä vaikka lähtöasetelma sinänsä oli kiinnostava, kovin omaperäiseltä kirjojen kuvaama maailma ei tuntunut, tässä oli melkoisen vahva moneen kertaan kierrätettyjen juonielementtien fiilis.

In a small town on the coast of California, everyone over the age of fourteen suddenly disappears, setting up a battle between the remaining town residents and the students from a local private school, as well as those who have "The Power" and are able to perform supernatural feats and those who do not.

Ei kommentteja: