perjantai 23. lokakuuta 2015

Karina Sumner-Smith: Radiant ja Defiant

Karina Sumner-Smith tarjoilee nuorille aikuisille suunnattuja fantasiaromaaneja, jotta voisi sanoa tieteiskirjallisuudeksikin: Radiant (Talos, 2014; ISBN 978-1-940456-19-5) ja Defiant (Talos, 2015; ISBN 978-1-940456-33-1).

Romaaneissa kuvatussa maailmassa on omaperäisyyttä, ja kirjailija laittaa päähenkilönsä kamppailemaan selviytymisestä tilanteessa jossa ei ole kuin huonoja vaihtoehtoja, ja nurkan takana odottaa karmeita yllätyksiä. Kirjan kuvaamassa dystopiassa ihmisten maagiset kyvyt ovat arkipäivää, ja ne joilla ei näitä kykyjä ole ovat yhteiskunnan pohjasakkaa.Kuvaus kahden tytön välisestä ystävyydestä - joista toinen on kummitus - kannattelee tarinaa, mutta kovin pitkälle se ei jaksa kuitenkaan kantaa. Teokset kuuluvat Towers-trilogiaan, mutta lukeminen tyssäsi näillä näkymin toiseen teokseen.

Xhea has no magic. Born without the power that everyone else takes for granted, Xhea is an outcas - no way to earn a living, buy food, or change the life that fate has dealt her. Yet she has a unique talent: the ability to see ghosts and the tethers that bind them to the living world, which she uses to scratch out a bare existence in the ruins beneath the City's floating Towers. When a rich City man comes to her with a young woman's ghost tethered to his chest, Xhea has no idea that this ghost will change everything.

Ei kommentteja: