torstai 29. lokakuuta 2015

Alan Moore: Rämeen olento

Alan Moore tarjoaa kauhusarjakuvan tiedemiehestä, joka muuttuu kasvihirviöksi ja piileskelee suoalueella: Rämeen olento (Egmont, 2010; ISBN 978-952-233-306-3).Synkänpuhuva tarina ja kuvitus istuvat erinomaisesti yhteen, ja vaikka tarinoissa on jossain määrin toistoa ja kaavamaisuutta, sisältyy kirjan kertomuksiin yllätyksiä jotka pitävät kiinnostusta yllä. Teos on omassa lajityypissään sarjakuvien aatelia.Alec Holland oli tiedemies, jonka kaamea onnettomuus muutti vihreäksi kasvihirviöksi. Rämeen olento piileskelee Floridan suoalueilla ja yrittää tavoitella kadottamaansa ihmisyyttä, kunnes ulkopuoliset, pahantahtoiset voimat puuttuvat peliin. Mooren sävähdyttävää, kammottavaa ja yllättävää tarinaa myötäilevät Stephen Bissetten sekä John Totlebenin houreiset piirrokset. Esipuheet kokoelmaan ovat kirjoittaneet hahmon luoja Len Wein sekä maineikas kauhukirjailija Ramsey Campbell.

2 kommenttia:

Artsi kirjoitti...

Meikäläiseen ei oikein iske nämä suomennokset ("Rämeen olento"). Suomennoksista huolimatta Alan Mooren tuotanto on täyttä timangia.

Juha Haataja kirjoitti...

Olin yllättynyt että tämä löytyi suomeksi kirjaston sarjakuvahyllystä, en olisi tätä osannut etsiä tai kaivata. Alkukankeuden jälkeen lukeminen sinänsä onnistui, mutta tosiaankin on hiukan hassua lukea tämmöistä suomeksi käännettynä/väännettynä.