sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Genevieve Valentine: Persona

Genevieve Valentine tarjoilee lähitulevaisuuteen sijoittuvan poliittisen jännärin, jossa on tieteiskirjallisuuden teemaa nivottuna juonta kuljettamaan: Persona (Saga Press, 2015; ISBN 978-1-4814-2514-8).Maailmanpolitiikasta on tullut julkkisten pelikenttä, ja eri maita edustavien poliittisten "Kasvojen" (Face) henkilökohtainen painoarvo mittautuu reaaliajassa. Lähestulkoon kaikki mitä tapahtuu on etukäteen tiedotusvälineitä varten käsikirjoitettua, mutta pinnan alla käydään kovaa ja likaista peliä.

Romaanin päähenkilö on Suyana Sapaki, nuori Kasvo, joka joutuu murhayrityksen kohteeksi ja pakomatkalle freelancer-paparazzi Daniel Parkin kanssa.

Valentine kirjoittaa aika ajoin hyvinkin terävästi, mutta lopulta tarinan ajoittaiset kömpelyydet ja epäuskottavuudet vievät romaanista potkun. Mainio yritys pohtia sitä millaista voisi olla maailma jossa superjulkkikset ovat politiikan ykköstoimijoita, mutta ihan loppuun saakka tämä ajatusrakennelma ei kanna.In a world where diplomacy has become celebrity, a young ambassador survives an assassination attempt and must join with an undercover paparazzo in a race to save her life, spin the story, and secure the future of her young country in this near-future political thriller.

Ei kommentteja: