tiistai 8. syyskuuta 2015

Jenny Lawson: Let's pretend this never happened (a mostly true memoir)

Jenny Lawson kirjoittaa blogia nimeltä The Bloggess. Jos olet herkkähipiäinen, tämä blogi ei ole sinua varten. Lawson on julkaissut löyhästi omaelämäkerrallisen kirjan, jossa hän kertoo kaikenlaisista sattumuksista, ja niitä todella riittää: Let's pretend this never happened (a mostly true memoir) (Picador, 2013; ISBN 978-1-4472-2347-4).Lukiessani kirjaa aika ajoin suorastaan kiemurtelin sohvalla, ja pidin hengähdystaukoja, nousten seisomaan ja kävelemään ympyrää. Kerta kaikkiaan, mitä tässä voisi sanoa, ajatus siitä että joku kertoo näin yksityiskohtaisesti yksityisyyden piiriin kuuluvista asioista, se on kerta kaikkiaan hämmentävää, ja lukija tuntee jonkinlaista myötähäpeää, tai olisiko tässä tapauksessa myötäylpeyttä siitä että tämmöisistäkin asioista voi kirjoittaa.

I’ve been blogging about my strange little life for almost a decade. It’s mainly dark humor mixed with brutally honest periods of mental illness.


Ja sitten on vielä se että tarinat ovat kertakaikkisen naurattavia, sellaisia ettei melkeinpä nahoissaan pysy niitä lukiessaan, ja nytkin tuntuu siltä että samalla sekä naurattaa että itkettää.

Lukijoita kirjalla varmasti on, blogin suosiosta päätellen. Lawsonin blogin postaukset saavat hurjia määrä kommentteja, yli 400 kommenttia näyttää olevan tavanomainen määrä palautetta.

Ei kommentteja: